se handelaars in T

Ganche Park Tenerife

01-10-2008 07:49

Gedurende meer dan negen jaar heeft Juan Ventura Morales getimmerd en toegeleefd naar de dag, waarop uiteindelijk het nieuwe themapark kon worden opengesteld voor het grote publiek.

Het park is een eerbetoon aan de Guanchen, de originele bewoners van de Canarische archipel. Op dertigduizend vierkante meter braakliggend terrein werd een openluchtmuseum gebouwd, waar de bezoeker oog in oog staat met levensechte oerfiguren uit een ver verleden.

Zij vertolken een waarheidsgetrouwe kopie van de Guanchen populatie, gebaseerd op historische geschriften en archeologische vondsten op diverse plaatsen van de archipel. Men ziet de Guanchen tijdens een jachtpartij, hoe met een minimum aan middelen een groot kampvuur werd aangelegd, bij hun zoektocht naar voedsel en water, kortom het beeld van een primitieve leefgemeenschap in hun doen en laten van elke dag.

Origineel van opzet is de uitbeelding van Tenerife gelegen in een immens waterbekken, met centraal de Teide die in plaats van gloeiende lava water uitspuwt, waardoor het dorre berglandschap wordt omgevormd in een oase van geurige bloemen en planten. De wandeling doorheen het park eindigt in een centraal gelegen patio, waar de bezoeker wordt uitgenodigd op een typisch Canarische maaltijd en allerlei artisanale specialiteiten te koop worden aangeboden.

Het ganse project draagt een kostenplaatje van 500.000 Euro, dat op initiatief van Juan Ventura Morales werd samengebracht door enkele lokale investeerders met veel oog voor het historisch verleden van het eiland.

Voor aanvullende informatie en boekingen kunnen belangstellenden terecht op tel.nr 922.136.865.

TEKST: Hugo Petitjean
FOTO´S: Bart Godelaine
© TNT Magazine Tenerife

Doorzoek de website

Contact

T Apto de Corre +34 627.511

Horeca Tenerife

Deze sectie is leeg.