se handelaars in T

Jardines del Atlantico - Bananera

01-10-2008 08:04

De folder liegt niet. De bananenplantage "Jardines del Atlantico" is inderdaad een klein tropisch paradijs en een oase van groen temidden van de dorre heuvels rondom Buzanada, Arona.


Natuurlijk is de bananenplantage het middelpunt van het park, maar tijdens je bezoek geeft een meertalige gids ook een boel informatie over de andere aanwezige planten en vruchten, gaande van peterselie en waterkers over mango´s, papayas en avocados tot de tabaksplant.

Verder wordt met behulp van een schaalmodel van Tenerife geillustreerd hoe men in het zuiden van het eiland aan het noodzakelijke water komt. Er is ook een museum met oude landbouwwerktuigen, een typisch canarisch restaurant en ook het traditionele winkeltje met bananenlikeur, bananenzaadjes en recepten voor gerechten met banaan ontbreekt natuurlijk niet.

Waarom zijn de bananen krom? Onder begeleiding van een Nederlandstalige gids krijgt u op deze vraag een uitvoerig antwoord. Verder biedt het park een brede waaier aan tropische en subtropische planten en bomen.

De eigenlijke plantage zelf is echter het interessantste deel, of wist U misschien dat de banaan oorspronkelijk door de Britten op het eiland werd geïntroduceerd? Dat de bananenteelt 33% van de totale canarische landbouwproduktie omvat? Dat jaarlijks 200.000 ton bananen naar het vasteland worden geëxporteerd? Dat één plant 100 liter water per maand drinkt? Of dat elke plant om de 16 tot 19 maanden één tros rijpe bananen produceert?

Deze rijpe canarische bananen zijn traditioneel eerder aan de kleine kant en dat is een behoorlijk nadeel. Een internationale afspraak stelt namelijk dat een individuele banaan minimum 18cm lang dient te zijn om in aanmerking te komen voor internationale export. Het gevolg is dat slechts 4% van de geproduceerde canarische bananen buiten Spanje terechtkomt...


LIGGING: Buzanada Tel: 922.72.04.03
OPEN: Dagelijks van 9:00 tot 18:00 Hr.


Restaurant-bar.

TEKST: Hugo Petitjean
FOTO´S: Bart Godelaine
© TNT Magazine Tenerife

Doorzoek de website

Contact

T Apto de Corre +34 627.511

Horeca Tenerife

Deze sectie is leeg.