se handelaars in T

Mariposario

01-10-2008 07:45

In het mariposario “El Drago” is de bezoeker een bevoorrechte getuige van alle fasen van de biologische levenscyclus van de vlinderpopulatie en voor de fotoliefhebbers is er gelegenheid te over voor het schieten van exclusief beeldmateriaal.
 

De centrale hal herbergt een selectie vlinders uit tropische gebieden als Maleisië, Costa Rica, Guyana, Australië..., exemplaren in alle kleuren en maten, met een vleugelwijdte van 2 tot meer dan 30 centimeter.

Vlinders zijn insecten van de Lepidoptera orde en, met de 160.000 gekende soorten, behoren ze tot de tweede meest diverse dierlijke groep op aarde. Vlindermannetjes vinden feilloos hun partner met behulp van sterk ontwikkelde geurzintuigcellen, waarmee ze de feromonen van de dames tot op wel 20 kilometer afstand kunnen opspeuren. Na een geslaagde koppeling met een duurtijd van ruwweg 24 uur, legt het wijfje tusen de 50 en de 1000 eieren op een zorgvuldig geselecteerde plant. Uit die eitjes komen rupsen, die zich rond en vet vreten en daarna verpoppen tot volwaardige vlinders.
De duurtijd van een dergelijke cyclus varieert van 20 dagen tot een paar maanden, waarna het korte vlinderleven een aanvang neemt.

Voeding
Vlinders voeden zich hoofdzakelijk met de nectar van bloemen. Ze houden ook van overrijp fruit, het sap van sommige bomen en dierlijke afscheidingen, waaruit zouten en mineralen worden gezogen. Sommige nachtvlinders hebben helemaal geen trek in voedsel en hun levenscyclus is dan ook beperkt tot maximum een vijftal dagen.

Mariposario del Drago
Icod de los Vinos

Telf. 922 815 167 Fax.922 814 543
mail@mariposario.com
www.mariposario.com

TEKST: Hugo Petitjean
FOTO´S: Bart Godelaine
© TNT Magazine Tenerife

Doorzoek de website

Contact

T Apto de Corre +34 627.511

Horeca Tenerife

Deze sectie is leeg.