se handelaars in T

Rederij Fred.Olsen laat personeel deeltijds werken

28-09-2008 15:17

Om een verdere malaise te voorkomen en zich beter te wapenen tegen de negatieve impact van de torenhoge brandstofprijzen, wil de rederij het personeel tijdelijk laten werken volgens een deeltijds rotatiesysteem.

Vooral het in stand houden van de verbindingen met de "kleinere" eilanden El Hierro, La Palma en La Gomera betekent een ferme hap in de werkingskosten van Fred.Olsen. De huidige bezettingsgraad van de ferry´s is onvoldoende om alle kosten te kunnen dekken en ingrijpende maatregelen zijn noodzakelijk om de financiële leefbaarheid van het bedrijf op termijn te waarborgen.

Ook de Canarische regering toont begrip voor de huidige moeilijkheden van de onderneming, die voornamelijk het gevolg zijn van de sterk gestegen energiekosten en een algemene terugval van de economische activiteit binnen de archipel. Later volgde een reactie namens het cabildo van La Gomera en El Hierro, met een oproep aan de regering om scherp toe te kijken op het behoud van de bereikbaarheid van de eilanden en op een strikt respect voor de rechten van de getroffen werknemers. Wellicht zijn een aantal vaarroutes tijdelijk niet rendabel, maar ze zijn van vitaal belang voor de bevoorrading en de noodzakelijke mobiliteit van de eilandbevolking.

Doorzoek de website

Contact

T Apto de Corre +34 627.511

Horeca Tenerife

Deze sectie is leeg.