TNT Magazine Tenerife, het langst bestaande tijdschrift in Tenerife! ´t Is gratis, vraag ernaar bij de Belgische en Nederlandse handelaars in Tenerife

Tenerife Jungle Park

01-10-2008 06:41

Het park in Aguilas del Teide, links van de hoofdweg die Los Cristianos voorbij de aansluiting met de autosnelweg verbindt met Arona-centrum, biedt een panoramische blik over de zuidelijke kuststreek, met een wazig La Gomera in de verre achtergrond.

De Jungle Raid voert langs een slingerend pad met koordladders, over wiebelende bruggetjes en door een smalle tunnel midden de dichte bebossing. Een boeiend avontuur voor wie het aandurft deze spectaculaire tocht te maken.

 

Een selectie uit het aanbod exotische dieren

Het themapark in het toeristengebied van Arona in het Zuiden van Tenerife brengt de bezoeker doorheen een tropische jungle met exotische dieren.

Gibons. Met hun lange armen en een ongekende lenigheid maken ze de dolste sprongen in de omringende bomen en planten, tot vermaak vamn jong en oud.
Chimpansees. Binnen het apenras het meest verwant met de mens. Ze bootsen perfect onze bewegingen na en staan altijd klaar voor een vermakelijk spelletje met de bezoekers. De chimpansees hebben hier een vaste verblijfplaats en rusten vredig in hun hangmatten, na wat speels vermaak met de nieuwsgierige bezoekers.
Mandrillen. Ze vallen op door hun levendige kleuren en de doordringende blik, waarmede ze de omgeving scherp in de gaten houden. Het zijn notoire vechtersbaasjes en in hun thuisland Afrika blijven zelfs de leeuwen liefst uit hun buurt.
Krokodillen en struisvogels leven in speciaal voorbehouden zones en kunnen uitvoerig worden bewonderd tijdens een wandeling langs het aangelegde wandelpad in het junglepark.
Getrainde gieren, valken en arenden vliegen af en aan en landen feilloos op de uitgestoken arm van de speurende valkeniers.

Na een dagje vertoeven in deze exotische omgeving, bekruipt je voor enkele ogenblikken een authentiek Indiana Jones gevoelen met een blik naar hogere sferen in absolute vrijheid.

Recreatiepark Aguilas del Teide

Een toeristisch paradijs in Zuid-Tenerife met een oppervlakte van meer dan 75.000M2, voornamelijk dicht bebost, 300 diersoorten, een wandelpad langs tunnels en bruggen, watervallen, meren en spectaculaire kloven.

Exotische pluimdieren en roofvogels, zoals de Grote Condoradelaar, 15 kgr zwaar en met meer dan 3 meter vleugelwijdte, vliegen heen en weer in totale vrijheid. De unieke vogelshow, dagelijks om 11u, 14u en 17u, verbaast de vele bezoekers in het grote amfitheater met een capaciteit van 1000 personen.

Vogelshows met jagende roofvogels (arenden, valken, gieren,...) om 12h. en 16h. Exotische vogels (papegaaien, kaketoes, loro´s, nachtuilen,...) om 11h, 14h. en 17h.
Dagelijkse voorstellingen, uitgezonderd bij slechte weersomstandigheden.

Gratis vervoer
Dagelijkse busdienst vanuit Playa de las Américas, Los Cristianos en Costa del Silencio. Meermaals per week over gans Zuid-Tenerife.

Meer info: www.aguilasjunglepark.com

TEKST: Hugo Petitjean
FOTO´S: Bart Godelaine
© TNT Magazine Tenerife

Doorzoek de website

Contact

TNT Magazine Apto de Correos 150
38626 Valle San Lorenzo
Tenerife
+34 627.511.609

Horeca Tenerife

01-10-2008 06:37

Bistro las Artes - Playa de las Américas

Na een wel zeer teleurstellende gok op de parfumeriemarkt van Tenerife keren Sabine en Joeri terug naar hun roots. Joeri: "Pech onderweg, van landgenoten moet je ´t hebben, maar meer wil ik er ...
30-09-2008 14:34

Bar El Sol - Costa del Silencio

De internationale ontmoetingsplaats van het zuiden! “7 jaar geleden kwamen we op huwelijksreis toevallig voorbij Het Nieuwscafé in Puerto Colón en met Libert klikte het meteen. Daar maakten we...
30-09-2008 14:32

Restaurant Achacay - Los Cristianos

Vlaamse kost, de benen uitslaan en feesten maar! Welkom bij Freddy en Liliane voor typische Vlaamse kost maar ook internationale schotels gaan er vlot van de hand. Gelegen in Los Cristianos in...